divendres, 17 d’agost del 2012

Demolition Derby

Vam anar a mitja tarda cap a la fira del comptat, la OC Fair. Era el penúltim dia que estava oberta i, tot i que ja hi havia estat una altra vegada, en aquesta estava neguitós. M'havien dit que això del Demolition Derby s'esgota cada any i no em volia perdre una experiència que havia viscut moltes vegades des del meu sofà de casa veient els Simpsons. Ens vam dirigir cap a una paradeta d'informació on ens van dir que, efectivament, estaven esgotades. El que no sabíem, és que la meitat de les grades estan obertes de manera gratuïta i s'assignaven per ordre d'arribada. Ens van recomanar anar-hi una hora abans per aconseguir lloc.

Doncs bé, dit i fet, vam anar-hi una hora abans ben bé per fer el pringat, per que, tot i que es va acabar omplint, fins ben bé 10 minuts abans hi havia lloc de sobres. Però bé, amb temes tan importants cal jugar sobre segur. De fet, gràcies al fet d'anar-hi abans, vam conèixer els nostres veïns de localitat. Això va enriquir encara més l'experiència, ja que els que teníem davant eren familiars dels corredors. Concretament, estàvem amb els fills, les parelles dels fills i els nets de dos corredors. Tal qual. Els avis eren els que corrien al Demolition Derby. Inclús vam sentir comentaris de l'estil:

"Wanna see grandma running?"
"Que tens ganes de veure a l'àvia corrent?"

Si això no us escandalitza, és per que encara no sabeu en què consisteix un Demolition Derby. Doncs bé, es té un oval ple de sorra on correran els cotxes. No és un oval massa gran, semblant a una plaça de toros. Aleshores es col·loquen tots els cotxes d'esquena al centre de la pista i de cara al públic. Els pilots saluden mentre els megàfons donen informació sobre el seu palmarès i curiositats de la seva vida. S'escolta l'himne americà (en aquest cas, cantat en directe per tres nois) i els pilots es fiquen a dintre del cotxe. A partir d'aquí, hi ha ben poques normes: Bàsicament guanya el pilot que tingui l'últim cotxe que es pugui moure. I per aconseguir-ho, es tracta de colpejar uns cotxes amb els altres al més pur estil autos de xoc.

Un cop van començar a córrer els cotxes, nosaltres només al·lucinàvem amb el que els nostres ulls estaven veient. Independentment de l'essència de l'esport (que ja és al·lucinant de per si), teníem a un matrimoni d'avis participant en rebentar altres cotxes amb els seus. Hi havia un que es deia que era molt agressiu, massa per aquest esport (?!?!) i també hi havia un altre que es va quedar paralític de cintura cap avall fent Demolition Derby, però va demostrar als organitzadors que no necessitava les cames per sortir del cotxe en cas de que estigués en flames, i el van permetre córrer.

La tècnica estrella era bàsicament fer marxa enrere a l'hora de xocar, ja que així s'afectava el mínim les zones crítiques del cotxe. La "cursa" va avançar sense sorpreses per als americans. Algun cotxe en flames, rodes punxades a cop de para-xocs i molt metall plegat.

A tot això, us deixo les imatges que vaig prendre de l'esdeveniment. Si teniu curiositat, va guanyar l'àvia, que resultava que tenia 43 anys en un duel final d'ella contra el seu marit. D'ella en teniu l'última foto.
















3 comentaris:

  1. És genial. I em sorprèn la quantitat de calers que han de tenir els participants per a participar en aquestes curses, ja que la majoria de vegades el cotxe els queda destrossat. Vas descobrir si l'organització contribueix amb les despeses de les reparacions?

    ResponElimina
  2. hola? estan sonats, seriously....

    ResponElimina