dilluns, 10 d’octubre del 2011

Arquitectura a UCI

Ara ja em sento instal·lat del tot. Ja tinc apartament, ja tinc bicicleta per moure'm pel campus i ja tinc cotxe. Del cotxe faré un post més endavant, que se'l mereix per que és èpic. Apart d'això, doncs estic en una universitat que em fa tornar al passat, per que em posen deures al més pur estil cole. Feia molts anys que no tenia deures setmanals i la veritat és que no m'han agradat mai, però quan són ells el que aproven o no, doncs cal fer-los.

El post d'avui va sobre l'arquitectura dels edificis del campus. La veritat és que són bastant peculiars per que són una barreja entre brutalisme i futurisme. El brutalisme consisteix "en grans estructures en forma de bloc, elements geomètrics i simètrics, formes repetitives, i ciment sense decorar. A més, els elements estructurals de l'edificació mai no s'amaguen, fins i tot s'exageren i es ressalten" (wikipedia).



A mi personalment m'agraden, creen una atmosfera peculiar que no he trobat en altres universitats. Son com la gent dels anys 60 s'imaginava el futur. També m'agrada molt que és un campus molt i molt verd, ple de camins i arbres.



Em va fer gràcia per que a mi em semblàven edificis trets del pel·lícules futuristes antigues i no anava tant desencaminat per que, efectivament, s'hi han filmat pel·lícules del nivell de Poltergeist (1982), Conquest of Planet of the Apes (1972) o inclús Ocean's Eleven (2001). Em fa gràcia estudiar a un lloc peliculero, però pensar que els edificis on jo vaig a classes semblen (a ulls del director del Planeta dels Simis) unes instal·lacions d'entrenament d'esclaus simis és perturbant. Una imatge comparativa entre la pel·lícula i l'estat actua del campus. Ara hi ha més arbres :)



I per últim, una fotillo de la meva habitació, que m'ha costat molt de trobar i per fi tinc un lloc propi on anar a petar al final del dia. Voldria agrair per això al Louis i a la Maria José per acollir-me durant la meva cerca. Gràcies!



2 comentaris:

  1. uaaaa en serio???? aquesta ultima foto mha deixat flipada chals! segueix-nos explicant cosetes, fem un skype aquest finde!!!! vaaa! y te pongo las fotos al dropbox! muaaa

    ResponElimina
  2. El Campus mola molt. Canviar cotxes i tranvies (ETSEIB) per arbres i camins sempre és d'agrair, oi?

    ResponElimina