diumenge, 19 de juny del 2011

Ramen ラーメン

Sincerament, mai havia sentit a parlar del ramen abans de venir a Japó per primer cop. El ramen bàsicament consisteix en fideus en un brou de verdures i carn. I ja està. El que en català diriem "escudella" en versió japonesa.

La recepta originària ve de la Xina i cal dir que les verdures que tenen per aquest costat del món no són les mateixes que tenim per casa nostra. Doncs bé, el país sencer està boig pel ramen, els japonesos el mengen a totes hores, la gent discuteix sobre quin és el millor restaurant de ramen i al tornar de festa tots es tiren de cap a un bol de ramen. I és que, sento pecar de mal català, a mi l'escudella no em diu res, però el ramen està molt bó. Molt. Jo en menjo bastant sovint i tots els gaijins que estem per aqui també. No sé què porta el brou, però queda deliciós.

Hi ha moltes maneres de cuinar ramen depenent de la regió del Japó a la que ens trobem. Si afegim això a que estan (estem) bojos pel ramen, obtenim una necessitat: un lloc on es puguin tastar tots els ramens. Per això, han fet un museu del ramen, on pots tastar diferents versions de ramen de diferents llocs del Japó. El museu està molt currat, està ambientat com el Japó dels anys 50 i té diversos restaurants, cadascun d'una regió determinada.


L'interior del museu




 I una foto feta amb l'iPod del plat de ramen que em vaig prendre. Vaig anar a un restaurant de le Prefectura de Fukuoka. Menjar-te els fideus amb algues nori és una cosa que sona extranya, però és absolutament deliciós.  おいしかった。


El ramen és lo de la dreta, lo de l'esquerra són algues per acompanyar.

Curiositat: El ramen es menja fent soroll de succió. Al principi sembla casi una situació violenta per un europeu que ha estat educat en que no es fa soroll a taula. Doncs aquí és al revés, si no fas soroll és com si no t'agradés. Aquesta és una de les coses a les que els gaijins ens costa més d'adaptar-nos.

2 comentaris:

  1. Ambient Destroyer 100%. De fet, em sembla que és el més destroyer que he vist. No marxaré de Japó sense visitar-lo. Això segur

    ResponElimina
  2. Enveja mil cada vegada q fas un post. He dit. Mil ganes d veuret wapetong d mi corasonggg

    ResponElimina