dimecres, 27 d’abril del 2011

Singapur シンガポール

La veritat és que Singapur era la típica ciutat que sabia que existia a Àsia, però poca cosa més en coneixia. Fa uns mesos vaig llegir una "contra" de La Vanguardia, en la que explicaven les polítiques que tenen contra l'atur i em van sorprendre per originals. Va ser llavors quan vaig decidir informar-me una mica més i em vaig enamorar de tot el que llegia sobre aquest petit pais. És un dels quatre tigres asiàtics que tinc ganes de visitar. Amb això vull dir que anava amb unes expectatives molt altes abans d'anar-hi.



Skyline i badia de Singapur

Però un cop allà, em va impactar que les meves expectatives no fossin del tot acurades: la realitat era molt millor! Puc afirmar amb bastanta seguretat que és la ciutat que més m'ha sorprés gratament de totes les que he estat. El Singapur d'avui sembla el que devia ser Nova York en els dolços anys 20 o Tokyo a la década dels 80. Es respira un ambient de prosperitat que jo mai havia vist. A més, la mescla ètnica de la gent, de la cultura, del menjar, de temples i costums fa que sigui una delicia passejar pels seus carrers.

 Imponent aspecte del mar singapurenc, sempre ple de vaixells de mercaderies

El primer gran impacte va ser a l'avió, abans d'aterrar (aquest cop venia de Malàisia i venia de dia), quan vaig veure que el mar estava absolutament ple de vaixells de mercaderies en una escena que podia semblar treta de la pel·lícula "Troya". Un cop a la ciutat, vam passejar per uns carrers impoluts plens de gent de totes les races (i quan dic totes, vull dir TOTES). Per fer-vos una idea, no vaig ser capaç de dir quina era la raça "local". Diria que guanyaven els d'ètnia xinesa, però ja us dic, hi havia de tot.

 Diversos carrers de Singapur

Vaig llegir en un blog que Singapur és Àsia per principiants, i no hi podria estar més d'acord. Té quatre llengües oficials, entre elles l'anglès (la llengua vehicular i que tothom ha de conèixer) en la seva variant singlish, singapore english. No sé què en pensareu d'aquesta ciutat per les fotos, però us dic que és una ciutat que val la pena visitar i crec que encara més viure-hi un temps.

Començaré a descriure la ciutat amb una cosa amb la qual no m'agrada començar, però l'hotel Marina Bay Sands es mereix estar al començament tot i ser un hotel. Es va inaugurar l'any passat i, a part de la seva espectacularitat, deguda al seu tamany i disseny; té la piscina amb millors vistes del món.

Marina Bay Sands

Es tracta d'estar en una infinity pool (piscina d'aquestes que l'aigua cau pel costat) que es troba a gairebé 200m d'alçada donant al districte financer i a la badia de Singapur. Casi res. Les fotos parlen per si soles.


 Vistes de la piscina del Marina Bay Sands
 
Chinatown estava absolutament net i impolut. Semblava un resort d'aquests amb tot preparat per el turistes. La veritat és que tot el que vaig veure de la ciutat semblava un resort. Res criticable.


Diferents escenes de Chinatown de Singapur. Adalt a l'esquerra hi ha un local on serveixen aleta de tauró.


També impacta que tot i tenir tanta densitat de població, hi ha moltíssim verd. Tota la ciutat està infestada de plantes de totes mides i colors.


I per la nit, a Clarke Quay, un ambient increible. És una zona amb restaurants i discoteques que està coberta per una mena de paraigües gegants amb aire acondicionat a sota. Perque una altre cosa no, però calor en fa molta. I tot l'any. Conec a més d'un que li encantaria això de viure tot l'any en xancles i bermudes. Un singapurenc em va dir que només tenen dues classes de clima: calor amb sol o calor amb pluja. I ja deixo de parlar-ne que s'em cau la baba amb aquesta ciutat/estat de 7 milions d'habitants.

 La zona de Clarke Quay


El "botones" del Raffles hotel, un dels hotels més famosos del món






Jo fent el "ganso" davant del Marina Bay Sands

2 comentaris:

  1. Mola mola Singapur, sin duda la piscina con mejores vistas del mundo, que pasada! Algo que me llama mucho de las fotos es la variedad de colores, deben ser muy cracks con la iluminación.
    Como hablas tanto de la gente que hay de todas partes, me faltan fotos de gente en las calles no? bueno cuidate! un abrazo!

    ResponElimina