diumenge, 3 d’abril del 2011

Kanamara Matsuri カナマラ祭り

Paper de la sort on et diu el teu destí. Si et toca bona sort, el lligues al temple per a que es compleixi

 Avui he anat a un matsuri. Un matsuri és una cerimònia religiosa sintoïsta, i n'hi ha moltes depenent de l'estació de l'any. He considerat que un diumenge com avui podia ser curiós veure les costums religioses d'aquest pais. A Japó són religiosos, però no massa. De fet s'ho prenen més com una vessant més de la cultura que no pas com un dogma. La religió majoritària a Japó és el budisme, la segona és el sintoïsme i després ja trobem el cristianisme, l'islam, etc. La peculiaritat és que per ells les religions no són incompatibles. Poden ser budistes i sintoïstes a la vegada, i després casar-se en una cerimònia cristiana vestits amb kimono. Cap problema.



 No sempre hi ha lloc per tots els paperets, i hi ha gent que ho improvitza lligant-los a arbres

A mi personalment les cerimònies sintoïstes em sembles molt boniques. Molt lligades a la natura i sempre venerant als Déus de la natura. Els japonesos es senten molt més lligats a la terra que no els occidentals.


Moments de la cerimònia d'avui

La cerimònia d'avui no era una qualsevol, almenys a ulls d'un occidental com jo. Avui era una cerimònia per la fertilitat. Existeix una llegenda japonesa que diu que un dimoni s'introduïa a la vagina de les dones i que quan un home intentava penetrar-la, aquest el mossegava i el deixava castrat. Això va seguir així fins que es va idear un fal·lus d'acer amb el que es va penetrar la vagina i, quan el dimoni va intentar mossegar, li va trencar les dents. Doncs avui es venerava al fal·lus d'acer.

El de color negre és el fal·lus d'acer

Doncs bé, el dia d'avui ha deixat moltes imatges molt peculiars, ja que ells ho vivien amb total naturalitat, però a mi em resultava, al menys, xocant. Les imatges parlen per si soles, ja que a sobre, hi havia merchandising que anava des de piruletes, a ciris o nassos postissos.

Esquerra a dreta, de dalt a baix. Noia amb una piruleta característica. Senyor amb ulleres de nas de pega. Ciris. Nens amb caramels.

La veritat és que l'ambient era molt familiar, però també molt distés. Hi havia piruletes amb forma de vagina, però no he conseguit fotografiar-ne cap. Tot i així, semblava que tant homes com dones preferien el penis. Les vagines les he vist agafades per algun estranger.

Esquerra a dreta, de dalt a baix. Tables on es demanen els desitjos als Déus de la fertilitat. Dona preparant peces de cal·ligrafia. Noies al temple posant per fotos.

Ha estat una llàstima, per que aquest any no hi ha hagut processó en solidaritat per les victimes del tsunami i tot el que s'ha rebut en forma de donatius anirà per ajudar en aquella zona. Normalment els donatius van dirigits a la lluita contra la sida. La processó consisteix en treure els fal·lus d'acer al carrer (n'hi ha 3) i fer una processó com les de setmana santa, amb la diferència de que enlloc de portar imatges de crist, es porten els fal·lus. Diuen que la processó és bastant digne de veure.

A l'esquerra hi ha un "tengu" dimoni tradicional japonès.

7 comentaris:

  1. Niño!!! la pichurri del sombreo de abajo a la derecha... Al loro!!!

    ResponElimina
  2. Quina passada!! Aquí ho trobariem força descarat!
    Estic aprenent moltissim de la cultura i de la manera de fer dels japonesos. Segueix explicant coses, m'agrada molt poder seguir-te en el teu dia a dia.

    ResponElimina
  3. Joderrrr!!!! Q fuertissimo jajaja
    Pero pa q resan a la p***a?? Jaja

    ResponElimina
  4. Que fuerte!!!!! llevo 16 anyos en japon y no sabia que habia una fiesta asi....

    ResponElimina
  5. ostiii! flipada m'he quedat amb aquest post! carai amb als japos... tan reservats q semblen!

    ResponElimina
  6. moooolt fort!! jajajaja aunque aquí tb hacen ese tipo de procesiones con penes en la cabeza...no las has visto?? una siempre lleva el más grande y parece ser que es la que se casa...si lo vieran los japos fliparían seguro :)

    ResponElimina
  7. jajaja que fuerte, vaya fiesta! buenisimas las fotos, q crack como pillaste a una abrazando la polla negra gigante, como si fuera su abuelita! jajaj

    ResponElimina